Bilgi

Blog Image

sürücü kursu

2007 tarihinde eğitim hizmetine başlayan Aras Sürücü Kursları, kaliteli eğitim ve güler yüzlü hizmet prensibini benimsemiş ve yıllar içerisinde biriktirdiği tecrübesiyle kendi standartlarını oluşturmuştur.

 

Özgüvenli Sürücüler

Müşteri Memnuniyet İlkesi

Son Model Araçlar

Eğitim Videoları

Güvenli Sürüş

Her Sınıf Ehliyet

 

SİMÜLATÖR EĞİTİMİ

BİRE BİR EĞİTİM

TECRÜBELİ EĞİTMENLER

TEKNOLOJİK SINIFLAR

Ehliyet Sınıflarımız

Uzman eğitmenlerimiz ve yılların tecrübesi ile kurslarımızda keyifli vakitler geçireceksiniz.

 

a sınıfı sürücü belgesi

A Sınıfı Sürücü Belgesi

Kursiyerin 20 yaşını doldurması, en az 2 yıl A2 sürücü belgesine sahip olması gerekir…

 

a2 sınıfı sürücü belgesi

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi

A2 motosiklet sürücü belgesi alacakların 18 yaşını doldurmuş eğitim durumu bakımından en az ilkokul dördüncü sınıfı bitirmiş veya…

 

 

C Sınıfı Sürücü Belgesi

C sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar yük taşımacılığında kullanılan izin verilebilen azami yüklü ağırlığı 3500 Kg’dan fazla olan ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıtları kullanır….

 

 

D Sınıfı Sürücü Belgesi

Yolcu taşımacılığının özel bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincinde olan ARAS SÜRÜCÜ KURSLARI, kursiyerlerinin sorumluluğunun farkında, çevresine duyarlı, trafikte örnek birer sürücü olmasını hedeflemektedir…..

 

 

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi

A1 motosiklet sürücü belgesi alacakların 16 yaşını doldurmuş ve eğitim durumu bakımından en az ilkokul dördüncü sınıfı bitirmiş veya…

 

 

B Sınıfı Sürücü Belgesi

İster otomatik ister manuel vites seçeneği ile artık B sınıfı ehliyete sahip olmak çok kolay….

 

 

CE Sınıfı Sürücü Belgesi

CE sınıfı ehliyet sahip olanlar motorlu araçla çekilen ve yük taşımak için imal edilmiş olan römorkla araçlarını kullanma hakkına sahip olacaklardır…..

 

 

G Sınıfı Sürücü Belgesi

18 yaşını doldurmuş, en az ilkokul diploması olan, kanunun 41 inci maddesi (e) bendinde sayılan T.C.K. maddelerinden mahkumiyeti olmayanlar ve iş makinesi kullanmasına engel teşkil etmeyecek sağlık problemi olmayanlar başvuru yapabilir.

 

 

Bütün Ehliyetler İSTİKLAL‘de

MAYIS ayında sınava girerek ehliyetinizi almak için SON GÜN 30 NİSAN. ZAM GELMEDEN SINIRLI SAYIDA KONTENJANDAN YARARLANMAK İÇİN HEMEN ARAYIN…

 

Otomobil Ehliyeti

Motosiklet Ehliyeti

Minibüs Ehliyeti

Otobüs Ehliyeti

Kamyon-Tır Ehliyeti

Karavan-Römork Ehliyeti

Otomatik Vites Ehliyeti

Engelli Ehliyeti

Ehliyette Stajyerlik

 

 

İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü kursu ve Fiyatları

29/12/2022Yorum ekle5 dakika okuma

İstanbul’daki sürücü kurslarını, fiyatları ve şartları sizler için inceliyoruz.

 

İçindekiler [Gizle]

 

1 İstanbul Sürücü Kursları

2 Sürücü kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

2.1 Kursun Başarı Oranı

2.2 Direksiyon Eğitimi Süresi

2.3 Simülatör Yöntemi

2.4 Eğitim Görülen Araçlar

2.5 Sınav Ücretleri

3 İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü kursu

3.1 İstasyon Sürücü kursu (Google Puanı: 5.0)

3.2 Şaşkınbakkal Sürücü kursu (Google Puanı: 5.0)

3.3 Osmanbey Sürücü kursu (Google Puanı: 4.8)

3.4 Aylin Sürücü kursu (Google Puanı: 4.9)

3.5 Boğaziçi Sürücü kursu (Google Puanı: 4.9)

4 Sürücü kursu Fiyatları 2023

4.1 A Sınıfı

4.2 B Sınıfı

4.3 B1 Sınıfı

4.4 Engelli Sınıfı

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

 

İstanbul Sürücü Kursları

 

 

Sürücü kursları fiyatlarının yeni yıl itibari ile artacağının söylenmesi üzerine herkesi bir telaş aldı. 2023’e sayılı günler kala erken kayıt avantajlarından yararlanmak isteyenler sürücü kurslarına akın etmeye başladı. Özellikle İstanbul sürücü kursları zam oranlarından nasibini alacağa benziyor. Bunun yanı sıra elbette sürücü kursu seçimi yaparken sadece fiyata bakmak doğru değil. Eğitimin kalitesi, öğretmenlerin deneyimi ve sürücü kursunun teknik donanımı da oldukça önemli.

 

Sürücü kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Başta sürücüler olmak üzere aynı araçta yolculuk yapanların can güvenliği ve trafiğin akışına uyum sağlamak için verilen eğitimler mevcut. Trafikte uymamız gereken ve düzeni koruyan bu evrensel kurallar ise sürücü kursları tarafından sağlanıyor. Sürücü kursu bünyesinde çalışan ve eğitimden sorumlu kişilere de sürücü eğitmeni denmektedir. Henüz eğitim aşamasında olan öğrencilere ise sürücü adayı denmektedir. Peki sürücü kursu seçerken nelere dikkat edilmeli? Sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar:

 

Kursun Başarı Oranı

Sürücü kursuna katılan adayların hepsi ehliyet almak için eğitim görüyor. Bu yüzden sürücü kursları en yüksek başarıyı sağlamakla yükümlü. Sürücü kursu seçerken dikkat edilmesi gerekenler listemizde kursun başarı oranı ilk sırada yer alıyor. Nitekim bu durum eğitmenlerin de kalitesini ortaya koyuyor.

 

Direksiyon Eğitimi Süresi

Pek çoğumuz teorik anlamda bilgiye sahip olsak da trafikte zorlanıyoruz. Bunun sebebi ise pratik eksiğimizin olması. Ehliyet direksiyon sınavları da haliyle ürküten bir durum haline geliyor. İşte bu yüzden sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce mutlaka direksiyon eğitimi süresini öğrenmelisiniz.

 

Simülatör Yöntemi

Her ne kadar maliyetli bir yöntem olsa da artık sürücü kurslarında simülatör yöntemi de kullanıyor. Sürücü adayları direksiyon başına geçmeden önce simülatör aracılığı ile trafikteymiş gibi sağlam bir eğitimden geçiyor. Ardından güvenle aracı alıp, trafiğe çıkabiliyor. Direksiyon eğitimine büyük katkı sağlayan simülatör yöntemi oldukça önemli.

 

Eğitim Görülen Araçlar

Eğitim görülen araçlar üzerinde pek çok aday sürücü pratik yaptığı için zamanla eğitim araçlarında tahribatlar görülebiliyor. Zorlamamanız için eğitim görülen araçların kalitesinden emin olmalısınız.

 

Sınav Ücretleri

Hem teorik hem de pratik sınavların belirli bir ücreti bulunmaktadır. Nitekim bu sınavlardan kalındığı takdirde de ücretleri tekrar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden sürücü kursu seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de sınav ücretleridir.

 

İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü kursu

 

 

Motosiklet (sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli)

A sınıfı ehliyet alacaklarda 2 yıllık A2 ehliyeti ya da 20 yaşını doldurma şartı aranmaktadır.

A1Motosiklet (125 cc ’e kadar)

Bu sertifika için adayların 16 yaşını doldurup 17 yaşından gün almaları gerekmektedir.

 

A2 Motosiklet (35 kwa’ya kadar)

Bu sertifika için adayların 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almaları gerekmektedir.

BOtomobil – B (Otomatik Vites)

Bu sertifika için adayların 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almaları gerekmektedir.

C Kamyon

Bu sertifika için adayların 21 yaşını doldurup 22 yaşından gün almaları ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.

CE Tır (Çekici)

Bu sertifika için adayların 21 yaşını doldurup 22 yaşından gün almaları ve en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.

D Otobüs ( Sürücü dahil 17 den fazla yolcu taşıyan araçlar için )

Bu sertifika için adayların 24 yaşını doldurup 25 yaşından gün almaları ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.

 

A1 Manuel Motorsiklet Ehliyet

A1 Manuel Motorsiklet Ehliyet

2918 sayılı Trafik Kanununa göre A1 sınıfı ehliyet alabilmek için en az 16 yaşını bitirip 17´den gün almak gerekmektedir.

 

A2 Manuel Motorsiklet Ehliyet

A2 Manuel Motorsiklet Ehliyet

2918 sayılı Trafik Kanununa göre A2 sınıfı ehliyet alabilmek için en az 18 yaşını bitirip 19´den gün almak gerekmektedir.

 

B Manuel Otomobil Ehliyet

B Manuel Otomobil Ehliyet

2918 sayılı Trafik Kanununa göre B sınıfı ehliyet alabilmek için en az 18 yaşını bitirip 19´den gün almak gerekmektedir.

 

B Otomatik Otomobil Ehliyet

B Otomatik Otomobil Ehliyet

2918 sayılı Trafik Kanununa göre B sınıfı ehliyet alabilmek için en az 18 yaşını bitirip 19´den gün almak gerekmektedir.

 

Eğer kayıt olmaya karar verdiyseniz, öğrenim durumunuzu gösteren belge (diploma, öğrenci belgesi vb.), 1 adet biyometrik fotoğraf ve sağlık raporu (sürücü olur) ile kursa gelmeniz yeterlidir.

 

Sağlık raporunu nereden alabilirim?

Aile hekiminden ücretsiz alabilirsiniz. Ayrıca kursumuzun anlaşmalı kliniğinden 150 TL. Ücret ödeyerek de alabilirsiniz.

 

Teorik dersleri hangi zaman dilimlerinde yapıyorsunuz?

Teorik dersler hafta içi her akşam 19.00- 21.00 saatleri arasında yapılır. Toplam 7 işgününden ibarettir.

 

Sürücü kursuna kayıt olmamız durumunda kursun işleyişini anlatır mısınız?

Kursumuza evraklarınızla birlikte kayıt yaptırdıktan sonra teorik derslerinizi göreceksiniz. Devamında görmüş olduğunuz teorik derslerden sınava (e-sınav) gireceksiniz. Sınavı başardıktan sonra sizi 3 gün içinde arayacağız ve direksiyon ders planlamanızı sizinle mütalaa edilerek boş zamanlarınıza göre ve girebileceğiniz direksiyon sınav tarihiniz dikkate alınarak oluşturacağız. Direksiyon eğitiminizin bitiminde direksiyon sınavına katılacaksınız. Başarılı olduğunuz takdirde sınav tarihinizi takip eden ilk cuma günü sürücü belgeniz onaylanmış olacaktır. Nüfus müdürlüğüne müracaat edip (randevulu) sürücü belgenizi alabilirsiniz.

 

Sınavlar nerede yapılır?

Teorik sınavlar için İstanbul’da bulunan e-sınav merkezlerinin herhangi birinde (hangi e-sınav merkezinde gireceğinize siz karar verebilirsiniz.) sınava katılabilirsiniz. Direksiyon sınavlarımız Kemerburgaz’da yapılmaktadır. (Ayrıca direksiyon çalışmalarımızda sınav alanında yapılmaktadır.)

 

Direksiyon dersleri için çalışma alanına kendi imkanımızla mı gideceğiz?

Direksiyon derslerine kursiyerlerimiz kursumuzun servis imkanlarından faydalanabilir.

 

E-sınav hakkında bilgi verebilir misiniz?

E-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapılan sınavlardır. Belirlenen e-sınav merkezlerinde, belirlenen tarih ve saatlerde yapılmaktadır.

 

Bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. E-Sınav’da başarılı olabilir miyim?

Evet, başarılı olursunuz. E-sınavda yalnızca 3 tuş kullanacaksınız (ileri, geri okları ve onay tuşu).

 

Taksim sürücü kursu nerededir?

Kursumuz Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Demirören AVM. nin karşısındaki Sadri alışık sokağındadır.

 

Taksim sürücü kursunun özelliği nedir?

Taksim Sürücü kursu kurulduğundan beri aynı personelle çalışmakta olup, referansları mezun ettiği kursiyerleridir. Kurulduğu günden beri “önce insana saygı” sloganı ile çalışmakta olup müşteri memnuniyetine önem veren ve takdir hakkını müşteriden yana kullanmayı ilke edinmiş bir kurumdur.

 

Teorik derslerinizde ne gibi eğitim materyali kullanıyorsunuz?

Teorik derslerimiz sine vizyon eşliğinde power point sunumu şeklinde yapılmaktadır.

 

Direksiyon eğitiminde hangi araçları kullanacağız?

Direksiyon eğitimleri Renault Clio ve Toyota yaris araçlarla yapılmaktadır.

 

Kursunuzdaki başarı ortalaması nedir?

Kursumuzda sınav başarı ortalaması %70 düzeyindedir.

 

Kursunuzda evde çalışmam için verebileceğiniz ders materyalleri var mı?

Kayıt olan kursiyerlerimize özel, telefonunuza indirebileceğiniz uygulama mevcuttur. Bu uygulama içerisinde örnek soru çözümleri, konu anlatımları ve uzaktan eğitim ders videoları mevcuttur. Öğretmenlerimizin derslerde kullandığı konu anlatımları pdf olarak talep etmeniz durumunda verilebilir. Ayrıca Youtube kanalımızdan da faydalanabilirsiniz.

 

Kurs ücreti dışında masrafım olacak mı?

Evet, kurs ücreti dışında teorik (elektronik) sınav harcı, direksiyon sınav harcı ve sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmek için masrafınız olacaktır.

 

Teorik (elektronik) sınav harcımı nereye yatırabilirim?

Teorik (elektronik) sınav harcınızı kredi kartınızla https://odeme.meb.gov.tr/ web adresinden online olarak veya ziraat bankası ve Halkbank ATM lerinden (kartsız işlemler) yatırabilirsiniz.

 

Direksiyon sınav harcımı nereye yatırabilirim?

Direksiyon sınav harcınız kurs tarafından tahsil edilmekte olup sınava giren tüm kursiyerlerin direksiyon sınav harçları toplu olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmaktadır.

 

Direksiyon çalışmaları için ayrıca para verecek miyim?

Hayır, bize vereceğiniz kurs ücreti bizden alacağınız teorik ve direksiyon dersleri için alınan ücrettir. Ayrıca direksiyon dersi için para istenmeyecektir. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda en az 2 ders saati (ders ücretini ödemek şartı ile) ek direksiyon dersi alabilirsiniz.

 

Sınava girerken yanımda ne bulundurmalıyım?

Sınava girerken yanınızda kurstan alacağınız sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı/kimlik belgesi bulundurmalısınız.

 

Sınava girerken yanımda cep telefonu bulundurabilir miyim?

Hayır, sınav kuralları gereği teorik e-sınavda yanınızda cep telefonu bulundurmanız yasaktır.

 

Sınav hangi saatte başlar?

Teorik sınav; belirlenen e-sınav merkezlerinde sizin için daha önceden alınan, randevu gün ve saatinde başlar. (E-Sınav’a geç kalanlar şayet sınav salonundan herhangi bir kursiyer çıkmamışsa sınava alınır. Ancak sınav süresi uzatılmaz.)

 

Direksiyon sınavı; randevulu olarak yapılmaktadır. Sınav randevu saatiniz bizden alacağınız “sınava giriş Belgesi’nde yazmaktadır. Sınavdan 20 dakika önce sınav alanında olmanız sizin faydanızadır. Sınava geç kalanlar (1 dakika bile olsa) maalesef sınava alınmazlar.

 

E-Sınav’da verdiğim yanlış cevaplar, doğru cevaplarımı etkiler mi?

Hayır, etkilemez (yani dört yanlış bir doğruyu götürmez).

 

E-Sınav’da başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?

Evet. Sınavlardan başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak zorundasınız.

 

E-Sınav’da kaç soru sorulacak?

Teorik sınavda toplam 50 soru sorulacaktır. (Soru dağılımı: Trafik ve Çevre Bilgisi 23, İlkyardım Bilgisi 12, Araç Tekniği 9, Trafik Adabı 6)

 

E-Sınav’da geçme notu nedir?

E-Sınav’da 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır.

 

E-Sınav’da başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?

Evet, e-Sınav’da başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.

 

E-Sınav’da başarısız olmam durumunda direksiyon sınavına girebilir miyim?

Hayır, direksiyon sınavına katılabilmeniz için e-sınavı başarmanız ön koşuldur.

 

E-sınav sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?

E-sınav sonuçlarını sınav bitiminde oda girişindeki cihazdan TC. Kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

 

Direksiyon sınavı sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?

Direksiyon sınavı sonucunuzu sınav olduğunuz gün 18.00 dan itibaren kursumuz tarafından bize verdiğiniz cep telefonuna sms olarak gönderilecektir.

 

Direksiyon sınavından başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?

Evet direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.

 

Direksiyon sınavında başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?

Evet. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak ve alacağınız minimum 2 ders saati direksiyon dersi ücretini ödemek zorundasınız.

 

Direksiyon sınavından 4 hakkımdan da başarısız olursam ne yapmalıyım?

Umarız böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsınız. İlk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda, direksiyon eğitimini yeniden almak koşulu ile (alacağınız direksiyon derslerinin ücreti ayrıca tahsil edilecektir) tekrar 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı elde edersiniz.

 

Direksiyon sınavından 4 hakkımda da başarısız olursam “manuel otomobil” tercihimi “otomatik otomobil” olarak değiştirebilir miyim?

Evet. Direksiyon sınavı ilk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda “manuel otomobil” tercihinizi “otomatik otomobil” olarak değiştirebilirsiniz.

 

Sınavları başardıktan sonra sürücü belgemi nereden alabilirim?

Sınavları başardıktan herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurarak (internetten randevu almanız gerekmektedir) sürücü belgenizi alabilirsiniz. Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce sürücü belgesi harç ücretini ziraat bankası veya Halkbank ATM lerinden (kartsız işlemlerden) yatırmayı unutmayınız.

 

Sürücü belgesini çıkartmadan sertifika ile araç kullanabilir miyim?

Hayır, sürücü sertifikanızı sürücü belgesine dönüştürmeden araç kullanmanız yasa gereği mümkün değildir.

 

B sınıfı (veya E sınıfı veya D sınıfı) sürücü belgem var A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için ne yapmalıyım?

Bu durumda A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

 

B sınıfı sürücü belgem var. D sınıfı sürücü belgesi almak için ne yapmalıyım?

Bu durumda D sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

 

Aday sürücülük nedir?

İlk defa sürücü belgesi alacak kişiler 2 yıl süreyle aday sürücü kabul edilmektedir.

 

Bu kişiler, iki yıllık aday sürücülük süresinde şehir içi veya şehir dışında her sürücü gibi sahibi oldukları sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği araçları kullanabileceklerdir. Ancak bu iki yıllık süre içerisinde bu kişilerin; 0,20 promil üzeri alkollü olarak araç kullanırken bir kere yakalanmaları, asli kusurlu olarak ölümlü trafik kazasına sebep olmaları, 3 kez kırmızı ışıkta geçmeleri, 3 kez yayalara ilk geçiş hakkını vermemeleri, 3 kez araç kullanırken kask veya emniyet kemeri takmamaları ve 3 kez yasal hız sınırları limitlerini aşmaları gibi durumlarda üç defa cezai işleme maruz kalmaları veya aday sürücülük dönemi içerisinde toplam 75 ceza puanını doldurmaları gibi hallerde sürücü belgeleri iptal edilerek, tekrar kursa kayıt olmaları ve tekrar sınavlara girmeleri gerekecektir

 

İlkokul mezunu olanlar hangi tarihe kadar sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler?

İlkokul 4. Sınıfı bitirmiş olanlar (ilkokul diplomaları olmasa dahi) sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler.

 

İlkokul birinci veya ikinci veya üçüncü sınıftan, hatta dördüncü sınıfın ortalarından ayrılanlar sürücü belgesi alabilirler mi?

Bu durumdaki kişiler Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları ve gerekli eğitimi görmeleri durumunda kendilerine verilecek olan “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi ile sürücü kursuna başvurabilir ve sürücü belgesi alabilirler.

 

Okuryazar belgesi ile sürücü belgesi alınabilir mi?

Hayır, bu belge ile sürücü belgesi alınamaz. Okuryazar belgesi olan kişilerin de “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi almaları ve bu belge ile herhangi bir sürücü kursuna başvurmaları gerekmektedir.

 

SRC belgesi nedir? SRC belgesi nereden alınır?

SRC belgesi karayollarında uluslararası veya şehirlerarası yolcu veya yük taşımacılığı yapacak olanların alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi’dir. SRC Kursları ile sürücü kursları farklı kurumlardır. SRC belgesi, bu belgeyi vermek için yetki belgesi almış kurumlardan alınabilir.

 

 

WhatsApp
+905412033113
Instagram
facebook
Konum
Youtube
Tiktok